Student Center, University of Houston

The University of Houston’s vision was to transform its outdated 1960’s University Center into a ‘next generation’ student life center without disrupting key on-going operations.

Houston, TX
300,000 SF


The centerpiece for student life in this 300,000 sf complex is a three story arbor/atrium that is a crossroads and gathering place for the entire university community, physically and visually connecting the dynamic activities central to the building. A 440 seat theater, large event spaces, bookstore, dining services, retail services, and administrative offices have been reconfigured and revitalized while a new north wing houses student organizations.

The exterior of the building was transformed to present a bold and inviting presence on campus with increased transparency, inviting materials, and welcoming forms.

WTW partnered with WHR Architects to design this dynamic student life project.